Pandora’s Light Box Installed

Installation in the White Gallery

Installation in the White Gallery

Pandora’s Light Box is installed in three spaces throughout the Talbot Rice Gallery, for all visitors to listen to.  The project combines poetry, sound and objects to present a description of the gallery spaces.  The project was realised with the input of different artists, in collaboration with visually impaired participants.

Participants worked with poet Ken Cockburn to develop  the descriptive poem.  Sound Artists Martin Parker and Jung In Jung devised a means of incorporating the poem into a sound instillation. Working with participants Frances Priest developed a set of three ceramic forms to house the instillation. Designer and engineer Ronnie Watt resolved and produced the casing and fixings for the installation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s